Zoeken naar mannelijk

mannelijk
 
Synoniemen van mannelijk; ander woord voor mannelijk synoniemen.net.
onvervaard, onverschrokken, onversaagd, strijdbaar, dapper, koen, wakker, fors, fel, vurig, moedig, manmoedig, mannelijk, manhaftig, heldhaftig. ONVERVAARD, ONVERSCHROKKEN, ONVERSAAGD, STRIJDBAAR, DAPPER, KOEN, WAKKER, FORS, FEL, VURIG, MOEDIG, MANMOEDIG, MANNELIJK, MANHAFTIG, HELDHAFTIG. bron: Gerbrand Bruining Nederduitsche synonymen 1836, band 1, bladzijde 207.
Puzzelwoordenboek mannelijk.
Mannelijk lid 3. Mannelijk lid van een kerk 1. Mannelijk lid van een koor 4. Mannelijk of vrouwelijk 1. Mannelijk onvermogen 1. Mannelijk paard 2. Mannelijk persoon 12. Mannelijk principe in de Chinese 1. Mannelijk rund 2. Mannelijk schaap 1.
Gratis woordenboek Van Dale.
Je hebt gezocht op het woord: mannelijk. m a nnelijk bijvoeglijk naamwoord, bijwoord 1 tot het geslacht van de mannen behorend: het mannelijk geslacht; taalkunde stoel is een mannelijk zelfstandig naamwoord 2 eigen aan de man; flink, stoer: mannelijk handelen.
Mannelijk 8 definities Encyclo.
Let op: Spelling deels uit 1864: bijvoegelijk naamwoord en bijwoord tot den man, tot het mannelijk geslacht behorende; krachtig, moedig; zoo als het een man betaamd; in de taalkunde of spraakkunst het geslacht; in het leenstelsel een leen; tegenstelling van vrouwelijk bij de geslachten van dieren en planten.
Mannelijk biologie Wikipedia.
Bij de meeste dieren en mensen is het feit of een organisme mannelijk is genetisch bepaald, maar bij andere kunnen echter ook omgevingsfactoren bepalen of dit organisme mannelijk wordt. Bij reptielen, zoals alligators, wordt het geslacht bijvoorbeeld bepaald door de temperatuur waarbij de eieren worden uitgebroed.
Mannelijkheid Wikipedia.
Wanneer iemand zowel mannelijk als vrouwelijk gedrag stelt, wordt die als androgyn beschouwd. Wie zich overdreven mannelijk gedraagt, is een macho. Eigenschappen die in de westerse wereld als mannelijk worden gezien, zijn moed, zelfstandigheid en assertiviteit, maar ook machtswellust en agressie.
Mannelijk Wikipedia.
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Mannelijk of met Mannelijk in de titel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Mannelijk inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Mannelijk en verwijzingen daarnaartoe.
mannelijk WikiWoordenboek.
Tsjechisch: musk√Ĺ cs. Het woord mannelijk staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd mannelijk herkend door. van de Nederlanders. van de Vlamingen. Zie Wikipedia voor meer informatie.

Contacteer ons